Trimiteți candidatura pentru premiile pentru inovare: EASPD Innovation Awards 2021!

Trimiteți candidatura pentru premiile pentru inovare: EASPD Innovation Awards 2021!

În ultimii 25 de ani, EASPD a creat o rețea care a ajuns să reprezinte, prin intermediul membrilor săi direcți, peste 17.000 servicii de sprijin destinate persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora din întreaga Europă. Membrii EASPD se angajează să implementeze Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități în procesul de transformare a serviciilor pe care le oferă și se străduie să inoveze și să aplice noi abordări în dezvoltarea serviciilor de înaltă calitate, care promovează participarea și incluziunea depline în societate a tuturor persoanelor cu dizabilități.

Serviciile reprezentate în rețeaua EASPD acoperă întregul ciclu de viață al unei persoane și includ intervenția timpurie, educație și învățământ, ocuparea forței de muncă, cazare, timp liber, cultură, îngrijire de zi, persoane vârstnice și servicii rezidențiale de sprijin.

Cea de-a 25-a aniversare a EASPD, pe care o sărbătorim în acest an, constituie un prilej excelent pentru a evidenția realizările membrilor ca lideri în domeniul inovării și deschizători de drumuri către includerea în implementarea Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități în cadrul serviciilor pe care le oferă. Eforturile lor neîncetate și angajamentul de a furniza servicii de înaltă calitate în ciuda restricțiilor de natură economică, politică și socială au făcut ca milioane de persoane cu dizabilități din întreaga Europă să se poată bucura de drepturile omului.

Pentru a sărbători munca membrilor, EASPD lansează premiile pentru inovare EASPD și deschide procedura de ofertare pentru selectarea a 25 de practici inovatoare în cadrul serviciilor de sprijin. Cele 25 de practici selectate vor reflecta implementarea cu succes a Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități la nivel local/regional/național prin servicii directe sau prin facilitarea de ecosisteme care să contribuie la furnizarea de servicii de înaltă calitate la nivel de comunitate destinate persoanelor cu dizabilități în 8 sectoare ale forurilor membrilor EASPD.

Practicile inovatoare trebuie să fie legate de ariile tematice ale forurilor membrilor EASPD, ca de ex.:

 1. Artă și cultură
 2. Intervenție timpurie
 3. Educație și învățământ
 4. Ocuparea forței de muncă
 5. Viață incluzivă
 6. Tehnologie centrată pe persoană
 7. Impactul politic
 8. Dezvoltarea forței de muncă și a resurselor umane

Cum pot candida?

La această procedură de ofertare pot participa toți membrii și observatorii EASPD, precum și asociațiile și rețelele afiliate acestora, inclusiv membrii organizațiilor umbrelă ale EASPD.

Pentru a fi eligibil pentru premiu, practica dumneavoastră trebuie să:

 • Fie furnizată de o organizație membră a EASPD (inclusiv observatori) sau asociații afiliate, ca de exemplu membri ai organizațiilor umbrelă EASPD.
 • Demonstreze că a contribuit în mod direct (prin furnizarea directă de servicii) sau indirect (prin facilitarea ecosistemelor) la furnizarea sau îmbunătățirea accesului la servicii de înaltă calitate destinate persoanelor cu dizabilități, în concordanță cu Convenția Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități.
 • Demonstreze de ce este inovatoare în contextul dvs. local/regional/național.
 • Fie o practică activă și constantă.
 • Aibă perspective pozitive pentru activitatea viitoare, sustenabilitate și scalabilitate.

În cazul în care programul/metoda/practica dumneavoastră îndeplinește aceste cerințe, puteți candida completând următorul formular online înainte de 30 iulie 2021 EOBDacă doriți, îl puteți completa în limba dumneavoastră.

Procesul de selecție și acordare a premiilor

După finalizarea perioadei de prezentare a ofertelor, un juriu specializat va selecta 25 de participanți ca  practici inovatoare EASPD.

 • 3 practici vor fi nominalizate pentru fiecare dintre cele 8 domenii (juriul va nominaliza 4 practici din domeniul dezvoltării forței de muncă și a resurselor umane sau al impactului politic).
 • Va exista câte un câștigător pentru fiecare dintre cele 8 categorii, căruia îi va fi decernat premiul pentru inovare EASPD în timpul sărbătoririi celei de-a 25-a aniversări.

Cele 25 de practici promițătoare selectate vor fi:

 • Publicate în broșura Practici inovatoare EASPD 25
 • Publicate pe site-ul EASPD și în centrul de cunoștințe
 • Divulgate în rețeaua EASPD
 • Luate în considerație ca posibile câștigătoare  ale premiului pentru inovare EASPD

Cei 8 câștigători:

 • Vor avea acoperite costurile legate de prezența la conferința aniversară EASPD care va avea loc în Bruxelles între 13 și 15 octombrie 2021: câte 2 reprezentanți pentru fiecare organizație câștigătoare (taxa de participare, cheltuieli de călătorie și cazare în valoare de maximum 800 de euro, pe baza costurilor reale/persoană)
 • Vor primi un premiu în timpul celebrării celei de-a 25-a aniversări
 • Vor fi promovați prin canalele de comunicare ale EASPD

Dați clic aici pentru a accesa formularul online și a ne trimite candidatura dumneavoastră!

Partajează