Parcări pentru șoferii cu dizabilități din Fălești – obiectiv setat, obiectiv atins!

Parcări pentru șoferii cu dizabilități din Fălești – obiectiv setat, obiectiv atins!

 

În orașul Fălești au fost amenajate mai multe locuri de parcare pentru automobilele conduse de șoferi cu dizabilități sau pentru cei care însoțesc o persoană cu dizabilitate. Acest lucru s-a întâmplat după ce, la începutul lunii octombrie, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) a donat autorităților locale șablonul necesar aplicării marcajului.

Implementarea obiectivului a fost posibilă datorită planului de advocacy stabilit de AOPD, colaborării cu activiștii civici, ONG-urile locale și autoritățile publice.

AOPD recomandă Primăriei Fălești, Inspectoratului de Poliție Fălești, precum și altor responsabili din domeniu să respecte standardele de marcare. Pentru detalii, accesați https://shorturl.at/kEKW1. Activiștii din raion urmează să expedieze un demers autorităților locale, în care să ceară implementarea regulilor de aplicare a marcajului în cazul locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități.

 

Anterior, în urma unei analize, s-a constat că la primărie, policlinică, piață, supermarketuri, centre comerciale sau alte obiective strategice din Fălești, lipsesc parcările pentru persoane cu dizabilități.

În baza acestei probleme, AOPD realizează acțiuni de advocacy pentru soluționarea remedierea situației. Activitatea are loc în cadrul proiectului ,,Cetățeni activi, comunități prospere-faza II”, implementat cu suportul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Partajează