Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități și-a ales noile organele de conducere

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități și-a ales noile organele de conducere

Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) s-au întrunit vineri, 16 aprilie 2021, în cadrul sesiunii ordinare a Adunării Generale pentru a-și alege noile organe de conducere. Astfel, directorul executiv AO „Speranța”, Lucia Gavriliță a fost aleasă pentru al doilea mandat în funcția de președintă a AOPD, iar membrii Consiliului de Administrare – realeși pentru al doilea mandat. Evenimentul a avut loc în regim online, prin intermediul platformei Zoom, astfel respectându-se normele de protecție împotriva Covid-19.

În debutul Adunării, președintele în exercițiu al AOPD, Lucia Gavriliță, a salutat membrii prezenți și a reiterat importanța desfășurării acestui eveniment anual din punct de vedere strategic, pentru a asigura funcționalitatea AOPD. La rândul său, directorul executiv al AOPD și secretarul desemnat al Adunării, Galina Climov, a salutat membrii AOPD și a precizat subiectele de pe agendă: prezentarea Raportului de evaluare a activității secretariatului AOPD în anul 2020; prezentarea situației financiare a AOPD în perioada 2019-2020 de către Consiliul de Cenzori; prezentarea și aprobarea organizațiilor candidate pentru aderare la AOPD; realegerea organelor de conducere și de control ale AOPD.

Ulterior, directorul executiv al AOPD a prezentat rezultatele evaluării de către membrii AOPD a activităților implementate pe parcursul anului 2020. „Toate aceste propuneri și comentarii vor fi luate în considerare în elaborarea noilor proiecte. De asemenea, vă rugăm și pe Dvs., stimați membri, să vă implicați și să ne susțineți în vederea promovării imaginii organizațiilor pe care le reprezentați”, a menționat Galina Climov.

De asemenea, membrul Consiliului de Cenzori, directorul executiv al AO „Motivație”, Ludmila Iachim, a prezentat situația economico-financiară a AOPD în perioada 2019-2020.

„Recomandările Consiliului de Cenzori țin de revizuirea și reactualizare politicilor organizaționale, elaborarea unui document cu privire la posibilitatea de înlocuire a cotizației pentru membrii care se confruntă cu dificultăți de finanțare, inițierea procedurilor de modificare a Statutului AOPD în conformitate cu prevederile legislative noi, organizarea unui spațiu electronic pentru stocarea și arhivarea documentelor privind activitatea AOPD etc.”, a precizat Ludmila Iachim.

Reprezentanții organizațiilor candidate AO „Autism Hope” și AO „ICAR-Dedal”, Liuba Baciurin și Angela Dudnicenco, au expus obiectivele, scopurile și realizările asociațiilor candidate, iar membrii AOPD au votat unanim pentru aprobarea acestora în calitate de noi membri.

Adunarea a continuat cu înaintarea candidaturilor pentru funcția de membru al Consiliului de Administrare al AOPD și președinte al AOPD. Astfel, a fost aleasă următoarea componenţă a Consiliului de Administrare al AOPD:

  • Lucia Gavriliță, director executiv AO „Speranța”;
  • Ludmila Malcoci, director executiv Keystone Moldova;
  • Victoria Secu, director executiv AO „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”;
  • Vitalie Meșter, director executiv CDPD Moldova;
  • Aliona Dumitraș, director executiv AO „SOS Autism”.

Directorul executiv al AO „Speranța”, Lucia Gavriliță a fost aleasă pentru al doilea mandat în funcția de președintă a AOPD.

Membri ai Consiliului de Cenzori au fost alese Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, Asociaţia „Inspirație” și AO „Vivere”. Mandatul tuturor organelor alese de Adunarea Generală este de 2 ani.

Partajează