Ședință de totalizare a activității Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități

Ședință de totalizare a activității Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități

Membrii Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități s-au întrunit miercuri, 23 decembrie, în cadrul ședinței de totalizare a activității Platformei pe parcursul anului 2020. Ședința a început cu un cuvânt de salut din partea președintei Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din R. Moldova (AOPD), Lucia Gavriliță.

În cadrul evenimentului, desfășurat în format online, au fost prezentate practicile pozitive ale AOPD în advocacy la nivel național și internațional și rezultatele proiectelor implementate de către secretariatul AOPD pe parcursul anului 2020.

De asemenea, a fost consultat Planul de activitate al Platformei pentru anul 2021, și anume: activitatea secretariatului Platformei, subiectele pentru cursurile de instruire a membrilor și politicile prioritare pentru monitorizare în anul 2021.

La final, membrii au menționat realizările și provocările de care au avut parte pe pacursul anului 2020 și au vorbit despre adaptarea activității OSC-urilor în mediul online și tacticile de a eficientiza activitățile pe parcursul anului viitor.

Această activitate este realizată de AOPD cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Guvernul Suediei.

Partajează