Conferința de totalizare a proiectului „Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”

Conferința de totalizare a proiectului „Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) a organizat astăzi conferința de totalizare a proiectului „Accesibilitatea – o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020.

În cadrul evenimentului, AOPD a prezentat studiul „Analiza condițiilor de accesibilitate a clădirilor publice din raioanele Fălești, Călărași și Cahul”, prin care se stabilesc indicatorii inițiali de accesibilitate pentru 469 de clădiri publice din raioanele Fălești, Călărași și Cahul. Studiul include și o analiză a bugetelor locale pentru a identifica resursele financiare pentru asigurarea accesibilității.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, au fost constituite Consilii Consultative pentru accesibilitate pe lângă Consiliile Raionale Fălești și Cahul, a fost acordat suport în elaborarea Strategiilor de incluziune socială a raioanelor Călărași și Fălești și au fost organizite Campanii de informare și sensibilizare privind necesitatea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel local în trei raioane: Cahul, Fălești și Călărași.

La conferința de totalizare au participat reprezentanți ai Cancelariei de Stat, ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Finanțelor, vicepreședinții raioanelor Călărași și Cahul, șefa DASPF Fălești și membrii AOPD.

Proiectul „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități” este implementat de AOPD în parteneriat cu AO „AZI” din Cahul, AOPPD „Eternitate” din Fălești și AO „Dorința” din Călărași, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, implementat de Asociația pentru Politica Externă, Asociația ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

Partajează