AOPD a semnat acordul de colaborare cu Consiliul Raional Fălești și Asociația părinților persoanelor cu dizabilități „Eternitate”

AOPD a semnat acordul de colaborare cu Consiliul Raional Fălești și Asociația părinților persoanelor cu dizabilități „Eternitate”

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) a prezentat astăzi proiectul „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități” la Fălești.

În cadrul acestui proiect, AOPD împreună cu partenerii locali va evalua gradul de accesibilitate al instituțiilor de menire publică din raionul Fălești, va analiza bugetele locale pentru a identifica resursele financiare pentru asigurarea accesibilității și va instrui grupuri de mobilizare locală privind evaluarea condițiilor și transparența procesului decizional. De asemenea, va fi elaborat un studiu de evaluare a accesibilității în raionul Fălești.

La sfârșitul ședintei de prezentare, AOPD a semnat un acord de colaborare cu Consiliul Raional Fălești și Asociația părinților persoanelor cu dizabilități „Eternitate”.

Această activitate este realizată în cadrul Proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD, în cadrul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova, implementat de Asociația pentru Politica Externă APEAsociatia ADEPTExpert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Partajează