Adunarea generală a membrilor Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

Adunarea generală a membrilor Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

Pe data de 23 aprilie 2019 a avut loc Adunarea generală a membrilor Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului de Instruiri Keystone Moldova.

Adunarea generală a membrilor a fost organizată cu scopul de a prezenta și aproba organizațiile noi, candidate pentru a deveni membri AOPD, de a alege secretarul Adunării Generale, prezenta realizările, rezultatele și noile perspective, de a alege organele de conducere și control ale AOPD și de a discuta despre asigurarea condițiilor de accesibilitate- normative aprobate în Republica Moldova.

Evenimentul a fost deschis de către Galina Climov, directorul executiv al AOPD, care a salutat membrii prezenți în cadrul Adunării Generale. Ulterior ședința a fost continuată de către Președintele Alianței-doamna Ludmila Malcoci, care a vorbit despre importanța și necesitatea realegerii secretariatului, și dinamica AOPD în perioada în care dumneai a deținut mandatul de președinte. Doamna Malcoci a prezentat o parte din realizările Alianței din această perioadă, inclusiv faptul că în perioada 2015-2019 numărul organizațiilor-membre (ONG-uri active în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități) s-a dublat, iar astăzi Alianța este constituită din 41 organizații-membre.

Proiectele AOPD s-au axat pe cinci domenii de activitate: educație incluzivă, incluziune în câmpul muncii, dezinstituționalizare și dezvoltarea serviciilor socio-medicale, accesibilitatea, promovarea dreptului omului și non-discriminarea, monitorizarea politicilor și advocacy. Doamna Malcoci și-a încheiat discursul mulțumind doamnei Galina Climov și echipei AOPD pentru implicare și colaborare fructuoasă.

Membrii prezenți la Adunarea Generală au votat unanim pentru acceptarea a 3 organizații noi în calitate de membri AOPD: două organizații din Transnistria „Alîie Parusa” și „Mir ravnîh Vozmojnostei” și organizația „Institutul pentru Drepturile Omului” din Chișinău.

De asemenea au fost selectați membrii Comisiei de Cenzori, constituită din trei organizații active: AO „MOTIVAȚIE”, A.O. „Keystone Moldova” și A.O. „Speranța” și cinci membri ai Comisiei de Administrare: A.O. „Speranța”, A.O. „Keystone Moldova”,A.O. „Femeia și Copilul –Protecție și Sprijin”, A.O. „Sos Autism” și A.O. „Centrul pentru persoanele cu Dizabilități”.

La finalul Adunării Generale membrii Alianței au ales din componența acestor 5 Organizații- Președintele Comisiei și al Alianței-doamna Lucia Gavriliță, director executiv A.O. Speranța.

Mulțumim doamnei Ludmila Malcoci care a deținut președinția AOPD pe perioada ultimilor patru ani, pentru susținere și rezultate remarcabile obținute.

Felicitări și succese mari organizației Centrul „Speranța”, în persoana doamnei Lucia Gavriliță care a preluat președinția AOPD.

Partajează