Acord de colaborare între AOPD și ANOFM

Acord de colaborare între AOPD și ANOFM

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din R. Moldova (AOPD) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au semnat un acord de colaborare în vederea incluziunii în câmpul muncii a tinerilor NEET cu dizabilități.

Documentul prevede activități de informare și ghidare în carieră a 30 de tineri NEET cu dizabilități din raioanele Criuleni, Cantemir și Cimișlia, suport în stabilirea profilului vocațional al tinerilor și în accesarea măsurilor de ocupare a forței de muncă implementate de către ANOFM, ședințe de analiză și evaluare a proiectelor generatoare de venit dezvoltate de tinerii NEET cu dizabilități etc.

În baza prezentului acord, AOPD și ANOFM își unesc eforturile pentru a promova și a spori rezultatele politicilor de incluziune în câmpul muncii a tinerilor NEET cu dizabilități prin informare și suport în accesarea serviciilor și în abilitarea economică, oportunități de formare profesională și informații privind locurile de muncă vacante.

Această activitate este parte a proiectului „Abilitarea economică și integrarea socio-profesională a tinerilor NEET cu dizabilități”, implementat de AOPD în perioada 2021-2023, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact.

Partajează