Consolidarea eforturilor de pledoarie și fortificarea competențelor membrilor AOPD

Consolidarea eforturilor de pledoarie și fortificarea competențelor membrilor AOPD

Consolidarea eforturilor de pledoarie și fortificarea competențelor membrilor AOPD a fost scopul major al activităților organizate pe 7 iunie 2024.

În prima parte a zilei membrii AOPD s-au întrunit în  Adunarea Generală  anuală.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale s-au regăsit subiecte importante precum: prezentarea raportului de activitate pentru anul 2023, ajustarea planului de activitate pentru anul curent, situația gestiunii resurselor financiare, precum și aprobarea noilor membri.

Organizațiile – candidate pentru a deveni membri ai AOPD, au prezentat activitatea organizațiilor, după care membrii prezenți au supus votului aprobarea membrilor noi.  Cu votul unanim a celor prezenți, s-a decis ca cele patru organizații sa fie acceptate în calitate de membri ai AOPD. Acestea fiind: Asociația Obșteasca ”Prietena Mea”, Asociația Obșteasca ”Inclusiv EU”, Asociația Obștească ”Aud și Vorbesc”, Asociația Obștească ”TAUR”.

Partea  a doua a zilei membrii au participat la un Atelier de instruire a membrilor urmare cărui membrii au răspuns la următoarele întrebări: De ce este necesară evaluarea politicilor publice, care este periodicitatea și modalitățile de evaluare a politicilor publice?

Printre subiectele abordate în cadrul instruirii au fost: metodele de cercetare utilizate în cadrul unui proces de evaluare, etapele de bază a procesului de evaluare, colectarea datelor și efectuarea analizei, precum și formularea constatărilor și recomandărilor.

Activitățile au fost realizate cu suportul  resurselor oferite AOPD prin ”CORE Suport for AOPD” de AO Reprezentanța IM Swedish Development Partner și  proiectul Ukraine War: OPD led disability inclusive response and recovery (Phase 2), din resursele acordate prin  European Disability Forum (EDF) de  Fundația Cristian Blind Mission (CBM).

 

Partajează