Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, suport financiar pentru Serviciului Social ,,Echipă Mobilă”, extins de AOPD

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, suport financiar pentru Serviciului Social ,,Echipă Mobilă”, extins de AOPD

Suntem bucuroși să anunțăm despre identificarea unor surse suplimentare de finanțare, care să permită dezvoltarea la un alt nivel a serviciului social ,,Echipă Mobilă” pentru copii cu dizabilități din mun. Chișinău.

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (Swiss Cooperation in Moldova) este finanțatorul care s-a oferit să cofinanțeze cu 3 120 de euro, activitățile planificate în perioada mai – august 2023, în cadrul Proiectului „Extinderea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilități din mun. Chișinău”, implementat de AOPD în perioada ianuarie 2022 – august 2023.

Sursele oferite  care vor fi investite în:

  • desfășurarea activităților de formare specializată a logopezilor;
  • organizarea activităților de supervizare specializată a prestării serviciilor;
  • organizarea vizitei de schimb de experiență a echipei mobile;
  • activități de fortificare a mecanismului de referire a cazurilor către serviciu, prin informarea medicilor de familie și asistenților comunitari;
  • organizarea trainingului ,,Valorizarea Rolului Social” pentru angajații Direcției generale pentru protecție drepturilor copilului.
  • achiziția materialelor specializate pentru echipă serviciului.

În anul 2022 din bugetul proiectului,  serviciul social ,,Echipa Mobilă” a fost dotat cu transport auto nou de marca Dacia Logan. Acesta este unicul serviciu de acest gen din țară, care include câte doi specialiști de fiecare tip, conform statelor de personal. Astfel, ,,Echipa Mobilă”  asigură simultan servicii pentru 50 copii cu dizabilități severe din mun. Chișinău.

Din ianuarie 2023, deplasarea ambelor echipe la domiciliul copiilor era dificilă, dat fiind faptul că prima unitate de transport a serviciului era veche și uzată, iar reparațiile curente erau costisitoare și nu soluționau problema.

În aceste condiții, AOPD a realocat economiile din  bugetul proiectului pentru achiziționarea unității de transport adiționale pentru serviciul ,,Echipă Mobilă”, iar pentru activitățile de consolidarea a capacităților echipei și mecanismelor de referire a căutat suport din partea organizațiilor finanțatoare.

La solicitarea  AOPD au răspuns pozitiv mai mult donatori naționali, dar am optat pentru suportul oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Mulțumim tuturor partenerilor pentru suport pentru asigurarea dezvoltării și extinderii serviciului social Echipă Mobilă in mun. Chișinău.

 

Poză simbol.

Partajează